Toekomstperspectief

Toekomstperspectief

Voor de tijd die gaat komen

Vooruitstrevende doelen 2040

  • In 2040 heeft bevordering van kwaliteit van leven en welzijn een belangrijke plaats gekregen in de zorg- begeleiding- en onderwijssystemen.
  • De onderwijscultuur transformeert en richt zich op de eigen kracht, talenten en in kleinschalige leergemeenschappen. Onderwijzers-, zorg-begeleiding en mensen die met mensen werken.
  • Kinderen en jongeren krijgen brede psychosociale ondersteuning en meditatielessen. Er is meer aandacht voor de ontwikkeling van sociale, spirituele en emotionele vaardigheden.
  • Economie transformeert naar waarde Eco-modellen. Peer to peer en Ego-Eco circulair model
  • We zijn ons bewust van ons handelen in denken en doen; er is meer verbondenheid en ecologische verantwoordelijkheid. Mindfulness, in en met aandacht leven heeft meer ruimte in organisatiesystemen
  • Jongeren krijgen op elke school – van basisonderwijs tot universiteit – onderwijs over hoe je spiritueel, fysiek en psychisch gezond blijft 
  • Er is voldoende holistisch geschoolde steun, zorg en coaching voorhanden.

Om de 2040 doelstellingen uit het RIVM-rapport te verwezenlijken, realiseert de stichting oplossingen in haalbare korte termijn doelen, uitgewerkt in het beleidsplan. Zie onze partner-bestuur pagina


Kleinschalig – landelijk – avontuurlijk

Route 66 beschikt over een prachtige natuurlijke accommodatie; Paradise recoveryhome in Arteara. Op deze krachtige en historische locatie hebben we alle mogelijkheden om onze toekomstplannen te realiseren. 

Atelier
Creatie

Paradise home
Woon-keuken

Sinds 2017 zijn wij in transformatie en kunnen met trots melden dat begin 2022 het eerste recovery huis in Arteara haar deuren heeft geopend. Hier is plek voor 6 deelnemers. Vanaf 2022 gaan wij kleinschalig van start.

Route 66 is een eigentijdsproject voor en door jongeren. Aan het einde van elk Route 66 traject, zal ongeveer één derde van de deelnemers blijven. Zij worden de gidsen van de volgende groep. Uiteraard worden zij voorafgaand voorbereid en gecoached. Op deze wijze komen de natuurlijke talenten, kwaliteiten en de persoonlijke ervaringen van de jongeren, ten goede aan Route 66 en de jongeren die komen gaan.

In Arteara heeft de stichting de mogelijkheid om vanaf 2023 extra te bouwen, mits er voldoende liquiditeit is gegenereerd uit fondsen en de sponsoracties. Er is hier bewerkte landbouwgrond met voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden voor kleinschalig begeleid wonen en ecologische land- en tuinbouw.

TAAL / LANGUAGE