Toekomstperspectief

Toekomstperspectief

Voor de tijd die gaat komen

Vooruitstrevende doelen 2040

  • In 2040 heeft bevordering van kwaliteit van leven en welzijn een belangrijke plaats gekregen in de zorg- begeleiding- en onderwijssystemen.
  • De onderwijscultuur transformeert en richt zich op de eigen kracht, talenten en in kleinschalige leergemeenschappen. Onderwijzers-, zorg-begeleiding en mensen die met mensen werken.
  • Kinderen en jongeren krijgen brede psychosociale ondersteuning en meditatielessen. Er is meer aandacht voor de ontwikkeling van sociale, spirituele en emotionele vaardigheden.
  • Economie transformeert naar waarde Eco-modellen. Peer to peer en Ego-Eco circulair model
  • We zijn ons bewust van ons handelen in denken en doen; er is meer verbondenheid en ecologische verantwoordelijkheid. Mindfulness, in en met aandacht leven heeft meer ruimte in organisatiesystemen
  • Jongeren krijgen op elke school – van basisonderwijs tot universiteit – onderwijs over hoe je spiritueel, fysiek en psychisch gezond blijft 
  • Er is voldoende holistisch geschoolde steun, zorg en coaching voorhanden.

Om de 2040 doelstellingen uit het RIVM-rapport te verwezenlijken, realiseert de stichting oplossingen in haalbare korte termijn doelen, uitgewerkt in het beleidsplan


Kleinschalig – landelijk – natuurrijk

Route 66 beschikt over een prachtige natuurlijke accommodatie; Ecofinca Rural El Molino de Agua, met een oppervlakte van 101 ha nabij het stadje Fataga. Op deze krachtige en historische locatie hebben we alle mogelijkheden om onze toekomstplannen te realiseren. 

In 2019 heeft een grote brand delen van het terrein, het palmbos en de accommodatie verwoest. Het complex bevindt zich in een reconstructiefase en beschikt momenteel over 14 kamers, waaronder tweepersoonskamers, driepersoonskamers en ruime suites met woonkamers. De plek heeft een warme, landelijke en huiselijke sfeer.

2021 gaan we hier van start met 11 jongeren. Vanuit de celfilosofie die we hebben geïntegreerd is onze aanpak, is één van de activiteiten bouwen. Hierdoor creëert elke groep een toereikend aantal aarde verblijfsplekken voor de volgende groep. Dit kunnen eenvoudige eco-verblijfplaatsen worden, het klimaat is hiervoor uitermate geschikt. 

De volgende groep zal uit 22 deelnemers bestaan. Het aantal verblijfsplekken en de grootte van de groepen zal zich zo op organische wijze verder uitbreiden. Het is onze doelstelling dat vanaf 2024 vier maal per jaar 55 jongeren gaan deelnemen aan Route 66. Op het terrein zijn er dan minimaal 66 huisvesting plekken gerealiseerd en beschikbaar.

Daarnaast zal Route 66 toenemend een project worden voor en door jongeren. Aan het einde van elk Route 66 traject, zal ongeveer één derde van de deelnemers blijven. Zij worden de gidsen van de volgende groep. Uiteraard worden zij voorafgaand voorbereid en gecoached. Op deze wijze komen de natuurlijke talenten, kwaliteiten en de persoonlijke ervaringen van de jongeren, ten goede aan Route 66 en de jongeren die komen gaan.

In Arteara heeft de stichting de mogelijkheid om vanaf 2022 extra te bouwen, mits er voldoende liquiditeit is gegenereerd uit fondsen en de sponsoracties. Er is hier 75 hectare bewerkte grond met voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden voor ecologische land- en tuinbouw.

Om deze wens en ambitie te realiseren is een investering nodig. Hiervoor werven fondsen, subsidies worden in 2021 aangevraagd.