Nieuwetijdse leider

ONZE DRIJFVEER

NIEUWETIJDSEJONGEREN ZIJN DE TOEKOMSTIGE LEIDERS

Route 66 is een uniek en nieuwetijdsjongerentraject in de prachtige natuur van Gran Canaria.

Een andere benadering, veel meer gericht op bewustzijnsontwikkeling, spiritualiteit, natuurlijkheid en vooral eigen kracht en talent ontwikkeling.

De route is 66 dagen intern en kleinschalig door nieuwetijdse leiders begeleid. Zij kennen de route en gidsen de deelnemers op hun pad naar een gezond, gelukkig en getalenteerd leven. Het is een moedige stap voor diegene die durft los te laten en zich opnieuw mag leren kennen. Dit doen wij op natuurkrachtige locaties in de bergen.

De nieuwetijdse aanpak faciliteert een klimaat waarbinnen een ieder zichzelf mag herontdekken.

Wij zijn van mening dat alle kennis al in ons mensen aanwezig is en dat een gezond klimaat onze onontdekte talenten en levensvisie meer aan het licht laat komen. Eenvoud, natuurlijkheid, spiritualiteit, mentaliteit en fysieke uitdagingen.

Meer bewustzijn en in contact met je-, en onszelf, de natuur en de planeet staan centraal in aandacht en thema’s. Daarbij werken wij universeel en volgens het KenUzelve model.

Eigentijdse- en persoonlijke ontwikkelingstrajecten voor nieuwetijdse jongvolwassenen tussen de 18 en 28 jaar

66 dagen intern op een prachtig plek; in de vallei van de duizend palmen, mentaal herstellen van een overwerkte geest. Een fantastische plek om mentaal tot rust te komen en je zielenpad te ontdekken.

Hier wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, onderliggende talenten en eigentijdse duurzame ideeën verder door te ontwikkelen en je levensvreugde en zingeving weer te voeden.

In 66-dagen leer je:

  • beter om te gaan met stress en angst gerelateerde klachten
  • weer mogelijkheden en kansen te zien
  • de wijsheid van natuurlijke- en universele wetten
  • gezonder te leven
  • meditatietechnieken
  • MBCT toe te passen
  • je eigen talenten beter kennen
  • ruimte leren te geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling
  • beweging te brengen.

“Een ontspannen geest brengt rust in het denken en geeft ruimte aan onderliggende zelfexpressie”

Jongerenhuis in Gran Canaria

De oerachtige context waar de activiteiten plaatsvinden stimuleren al onze natuurlijke zintuigen om out of the box te kijken, denken en doen

Principes Traject – Route 66
De belangrijkste principes zijn de zones van ervarend leren, bewustwording, inclusiviteit en stimulans van de eigen natuur en het mens-zijn. De natuurlijke herontdekking en talentontwikkeling worden gestimuleerd tijdens de route. De deelnemer ontdekt vanuit zijn eigen ontwikkeling wat op het randje van zijn kunnen en nog niet kunnen ligt.
Uitdaging en avontuur ten top. 

Doelstelling van deze 66 dagen route is de jongeren begeleiden naar eigen kracht, sociale weerbaarheid, zelfredzaamheid en zelfstandig wonen.

Ten slotte hechten wij grote waarde aan reflecteren en monitoring. Door middel van monitoring onderzoeken wij samen welke skilss en kwaliteiten de deelnemer kan inzetten in zijn levensplan. Hier wordt het proces op afgestemd. Vervolgens wordt gereflecteerd of het proces op koers ligt en welke bijstelling nodig is. Op basis van de reflectie past de begeleider het aanbod van de route en de activiteiten aan. Flexibiliteit, meebewegen op de golven van het leven en leren leven vanuit vertrouwen, creatie en continue groei zijn de basis voor een goede zelfontwikkeling.

Zie hier illustratief de route

Met dank aan Leonie Haas, ‘de merkarchitect‘; zij creëerde deze krachtige visual, haar beeld illustreert ons nieuwetijdse pad

Terug naar de oorsprong en in eigen kracht!

Onze stichting is 100% afhankelijk van donaties en giften.
Daarom is elke bijdrage van harte welkom hoe klein de gift of een tikkie is.
Alle gelden dragen bij om het voor deze jongeren mogelijk te maken hun leven op de rit krijgen.

Lees hier meer over sponsoring en donaties

Of stel een andere vraag

Wij staan je graag te woord

TAAL / LANGUAGE