JA, ik leer een andere mindset in achtweken

Mindfulness, MBCT -Mindfulness Based Cognitive Training- beoefen je elke dag. Waar je korte mindfulness oefeningen makkelijk in zet om anders -gezonder- om te gaan met stressvolle, negatieve gedachten en ongewenste gevoelens.

  • Je leert veel beter af te stemmen op de dingen zoals ze op dit moment werkelijk zijn
  • Je leert meer rust in denken en doen te brengen
  • Je leert hoe je een andere -gezondere- mindset zelf kunt trainen

Tijdens de 8 weken training leer je ongewenste gevoelens, waar angsten een grote rol spelen en herhalende gedachtenpatronen zich steeds opnieuw aandringen met meer ruimte te zien. Je krijgt letterlijk ruimte en doorbreekt het patroon eenvoudig. Dit doorbreken brengt nieuwe mogelijkheden voor een gezonde en nieuw weg. Je leert eerst op een afstand te kijken en je ademnhaling goed in te zetten, in plaats van meteen automatisch te reageren. Dit geeft direct een ruime kijk op oude en automatische situaties. Veranderen gaat door MBCT een stuk makkelijker. Kortom; je benadert situaties anders, luchtiger en rustiger.

Ons denken
Onze geest, het denken, wil acteren en regisseren en het denkt de hele dag door. Het wil iets doen; bijvoorbeeld dat het onaangename stopt of dat het overtuigd moet worden.

Door te meer in aandacht bij gedachten, gevoelens en lichamelijke  gewaarwordingen van moment tot moment te zijn, krijgen jongeren weer grip op eigen leven en leren zij anders te reageren op automatische patronen dan zij gewend zijn. De kans dat zij automatisch in de ongezonde herhalingspatronen te vervallen verkleint aanzienlijk. Gemiddeld verminderen klachten met 40% en scoort het algeheel welbevinden hoog.

Zelfvertrouwen neemt weer toe en angsten worden sneller doorzien. MBCT mindfulness geeft letterlijk meer ruimte in denken en doen. Door dagelijks mindfulness oefeningen in aandacht te leren, creëer je meer rust in je geest, wordt je vaardiger in je talenten, verhoogt je concentratie en je algemeen welbevinden verbetert.


Mindfulness heeft een bewezen effect, het helpt bij stress, angst, depressie, chronische klachten en veel andere psychische problemen. Mindfulness is inmiddels een effectieve techniek geworden, onder meer in de verschillende therapie en trainingsvormen.

Mindfulness is simpel overstappen; ‘van hoofdzaken naar hartwerk’

Aanmelden en Informatie

Route 66 in Gran Canaria Ben je tussen de […]

Meld je aan of vraag om meer informatie
TAAL / LANGUAGE