Earthing – Grounding

Earthing – Grounding

Verbeter je levenskwaliteit door met handen en voeten weer terug in de aarde te aarden.

Aarden & Gronden

Eigenlijk is alles op de aarde, geaard en verbonden met het aards elektromagnetisch veld. De aarde werkt als een magneet en voorziet ons van alles wat wij, mensen nodig zijn. Het is een grote accu die een natuurlijke energie bevat en in de aarde aanwezig is.

Het is al zo oud als de weg die wij mensen af leggen op deze aarde. Earthing oftewel Grounding is aarden en gegrond zijn. Gewoon in contact met de aarde zijn, met onze blote voeten lopen of met handen in de aarde woelen en werken.

Zoals wij ook de zon nodig zijn voor de aanmaak van vitamine D, zo zijn we ook de aarde en de Earthing nodig om te re-connecten.

Contact maken met deze oerenergie is het natuurrijkste medicijn tegen chronische ziekten. Het is niet anders dan fysiek contact maken met de aarde. Met handen en voeten weer in en op aarde maakt dat je eenvoudiger uit je hoofd komt en dat chronische klachten aanzienlijk verminderen. Het verhoogt het immuunsysteem en stimuleert het zelfhelend vermogen. Dagelijks oefenen met Earthing en grondingsoefeningen beschermt je ook tegen de negatieve effecten van elektromagnetische stralingen. 

Het gemak van onze eigen natuur bronnen is de kracht van de eenvoud, benutten door gewoonweg met voeten op de aarde staan, lopen en met de handen werken in aarde creaties. 

Zo is het werken met aardse elementen in ons project een dagelijkse bezigheid. Bijvoorbeeld in onze tuinen of klei maken en hiermee bakken. De Aboriginals, de oud oer inwoners bakten hun potten, bekers, schalen, borden van gemengde bergzanden. In ons project leven we weer terug in de tijd en bakken van dezefde bergzanden weer potten, borden en pannen om te koken en van de eten. Het is een activiteit die tweeledig heilzaam is en Earthing ten top. De gemaakte creaties worden dagelijks gebruikt. Duurzaam, eenvoudig, aards en aboriginal creatief.

Gezond is aards gewoon!

De film
Korte uitleg

Aarding verbetert de levenskwaliteit