Natuurlijke begeleiding

Natuurlijke begeleiding

De juiste plaats voor jou is een natuurlijke begeleiding

Wij bieden een 66 dagen back to basic traject op Gran Canaria, met kleinschalige woon-, werk-, en leer rehabilitatie en begeleiding.

Voor Nederland zijn wij opzoek en in gesprek voor geschikte natuurrijke locaties. Bij concrete duidelijkheid berichten wij meer op deze site.


In het eerste intakegesprek onderzoeken we samen of je bij ons op de juiste plek bent.​ Vooronderzoek is erg belangrijk, je gaat ten slotte 66 dagen op avontuur en rehabiliteren op Gran Canaria. 

De doelgroep bestaat uit mentaal overbelaste jongvolwassenen van 18 tot ca. 28 jaar, met name de millennials.

Jongeren die door mentale overbelasting, hooggevoeligheid en andere gezondheidsklachten belemmerd worden bij het vervullen van hun zingeving, levensgeluk en maatschappelijke/sociale rollen. Veel jonge mensen voelen zich niet gezien, begrepen of ondersteund in wie zij werkelijk zijn. Ze zijn het vertrouwen in de huidige hulpverlening kwijt geraakt en zien veelal geen toekomstperspectief meer. Hun eenzaamheid maakt dat zij zich gemakkelijk afsluiten of terugtrekken en zij raken de verbinding kwijt met hun diepere kern en de verbinding in de samenleving.

Dit is de onderliggende oorzaak voor veel jongvolwassenen met diagnoses zoals stressgerelateerde klachten, HSP, EHS, ASS, stemmingsklachten, angst en dwangstoornissen.

Met welke klachten kun je bij ons terecht? 

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van:

 • Ernstige mentale overbelasting;
 • Burn-out: stressgerelateerde klachten
 • Stemmingsklachten: depressie, somberheid, moedeloos
 • Angstklachten: paniek, sociale angst
 • Dwangmatige klachten: angst en dwanggedachten
 • Game- internetverslaving: Technostress en digistress
 • Hooggevoeligheid: HSP of EHS

Als je klacht hier niet bij staat en je twijfelt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons een bericht sturen.

Het kan zijn dat tijdens de intake blijkt dat onze aanpak niet voldoende aansluit bij je begeleidingsvraag. Dat klachten te complex zijn of te zwaar om deel te nemen aan het 66 dagen rehabilitatietraject op Gran Canaria. Wij bekijken dan samen met jou of er andere mogelijkheden zijn om op een later tijdstip alsnog deel te kunnen nemen. Soms is voorafgaand een andere aanpak nodig. Mocht het echt niet gaan dan verwijzen we je door naar andere zorgaanbieder.

Wij bieden internationale begeleiding en spreken de Nederlandse, Engelse en de Duitse taal. Onze kennis van de Spaanse taal is in goede ontwikkeling en wij werken met gidsen en co-creatoren van Spaanse afkomst.

Wij vinden het erg belangrijk om elkaar goed te begrijpen; spreek je geen van deze talen dan kunnen wij je niet begeleiden.

Bij welke klachten kunnen wij je niet begeleiden?

Als er sprake is van onderstaande psychische klachten en stoornissen dan kunnen wij je niet voldoende helpen. We verwijzen je dan door naar een andere zorggroep, praktijk of instelling.

 • Ernstige alcohol- of drugsafhankelijkheid
 • Psychotische stoornis
 • Ernstige psychiatrische stoornissen
 • Ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid