Actueel
Geluidsfrequentie: effecten en invloeden

Geluidsfrequentie: effecten en invloeden

Lage frequentiegeluiden worden steeds vaker therapeutisch gebruikt omdat de trillingen toegang hebben tot speciale aspecten van bewustzijn. Het ervaren van geluid staat in het hart van het menselijk bewustzijn en kan een krachtig en helend instrument zijn. Door geluid wordt de mens zich meer bewust van zichzelf. Geluid en muziek zijn een van de krachtigste middelen om hersengolfpatronen te stimuleren.

Terug naar de oorsprong

De perceptie van geluiden begint al in de baarmoeder. Na 16 weken worden we ons bewust van frequentie en trillingen; trommelvliezen en huidsensoren van vibratie zijn de eerste zintuigen die actief worden. Voor een foetus is de intra-uteriene wereld grotendeels een wereld van geluid, voelen, horen en ervaren. Bepaalde soorten geluiden -hartslag, ademhaling, doorgang van bloed door bloedvaten en organische menselijke geluiden- zijn diep in het menselijk zenuwstelsel verankerd. Deze ‘oergeluiden’ zijn universeel en onmiddellijk herkenbaar voor ieder mens, ongeacht geslacht, cultuur, ras, leeftijd en sociale status.

Therapeutisch gebruik van geluidsfrequentie, geluidsresonantie en oerklanken

Oerklanken zoals sjamanistische geluiden en trillingen worden therapeutisch gebruikt om toegang te krijgen tot aspecten van bewustzijn en geheugen, waartoe een mens zich meestal onbewust aangetrokken voelt, maar waar het niet mee in verbinding kan komen. Daar waar het denken -de mind- niet kan komen, activeert het lichaam -door geluid- zelf de heling. 

Door lage frequentiegeluiden komen gedachten en negatieve emoties vrij; dit helpt je  terug te brengen in verbinding met je innerlijke zelf. Emoties die we anders vermijden omdat deze diep in ons verankerd zitten, omdat ze deel uitmaken van ons ‘programma’, onze ‘systeembak’ en ons denken. Diepe frequentie trillingen helpen om negatieve en blokkerende gedachten, emoties en patronen ‘los te weken’ en je weer terug te brengen in verbinding met je innerlijke zelf. 

De kracht van deprogrammatie met de juiste frequentie is groot; je krijgt een dieper begrip van je (ware) zelf waardoor je -als mens- meer open staat voor het (groeps)onbewuste (dat wat niet gezien of gehoord wordt omdat dit potentieel zich onderin de ijsberg bevindt).

Hogere bewustzijns dimensie leidt tot nieuwe ontdekkingen en inzichten

Door diepe frequentie geluiden raakt de geest ontspannen. Er komt stilte en er ontstaat ruimte voor nieuwe ontdekkingen en voor opname van nieuwe -andere- informatie.  

Waarom is dit zo belangrijk? We zijn verstrikt geraakt in verhalen, onze mind zit vol met theorieën en verhalen, we vertellen elkaar verhalen over hoe we de wereld ervaren, wat we zien, horen en voelen. Dit zit zo diep in ons verankerd dat we ons niet realiseren dat dit verhalen zijn. Verhalen worden programma’s en programma’s worden series. 

Van hoofd naar hart

Ons denken -onze mind- is maar een deel van ons bewustzijn dat zich afspeelt op een lage trillingsfrequentie omdat ze leeft in angst, verhalen, conflicten en conceptueel denken. De rest van ons bewustzijn is ons innerlijk kompas. 

Diepe frequentiegeluiden brengen ons naar een hogere trillingsfrequentie en raken en veranderen het menselijk bewustzijn. Door deze hoge trillingsfrequentie komt de mens in een andere dimensie; mensen gaan weer terug naar de oorsprong, de intuïtie, naar harmonie, verbinding en co creatie, de verhalen voorbij die in de mind gecreëerd zijn. Dit bewustzijn is niet in verhaal -of ons denken- te vatten, maar kan alleen ervaren kan worden.

Onze staat van bewustwording verandert van binnenuit; geluid helpt ons bij de transitie van hoofd naar hart en raakt onze universele waarden.

TAAL / LANGUAGE